باسلام
دومین جلسه کلاس آموزشی علوم پایه نهم آماده است.
ما در جلسه اول در مورد مواد اطراف ما و فلزی یا نافلزی بودن آنها و واکنش پذیری فلزات پرداختیم.
و اما جلسه دوم:
همانطور که میدانید برخی از مواد نافلز هستند و برخی دیگر از نافلز ساخته شده اند مثلا هوای پاک مخلوطی ناهمگن است و تمام اجزای آن از عناصر نافلز تشکیل شده است. همانطور که میدانید اکسیژن یکی از عناصر تشکیل دهنده هواست به صورت مولکول دو اتمی اکسیژن O2 در هوا وجود دارند.
ادامه آموزش در ادامه مطلب ...
همچنین مولکول سه اتمی اکسیژن O3، اوزون، در لایه های بالایی زمین وجود دارند مانع رسیدن پرتو ماورای بنفش خورشید به سطح زمین میشود و نقش حفاظتی دارند. همچنین گاز اکسیژن علاوه بر کاربر برای تنفس جانوران، در صنعت نیز نقش مهمی دارد. اکسیژن در ساختار بسیاری از ترکیب ها وجود دارد. یکی از این ترکیب ها سولفوریک اسید با فرمول H2SO4 است. سولفوریک اسید در تولید کودهای شیمیایی، تصفیه مواد نفتی، صنایع شیمیایی (ضد یخ، حشره کشها، داروئی، احیای آلومینیوم) صنعت آهن و فولاد، پاک کننده های مصنوعی، اسیدی کردن چاه های نفت، جداسازی مس با عیار کم، استخراج اورانیوم و چسب مصنوعی، ابریشم مصنوعی، صنایع کاغذ سازی، مواد منفجره و ... استفاده میشود.
در فرمول شیمیایی سولفوریک اسید .H2SO4علاوه بر عنصرهای Hو Oعنصر گوگرد با نشانه شیمیایی S شرکت دارد.
گوگرد جامدی زردرنگ است و در ترکیب سنگ های مناطق آتشفشانی یافت میشود.
عنصر مهم دیگر در هوا نیتروژن Nاست که به صورت گاز دو اتمی نیتروژن N2 یافت می شود. بخش عمده گاز نیتروژن تولید شده از هوا بهعنوان ماده اولیه برای تولید آمونیاک بهکار میرود. آمونیاک نیز در تهیه کودهای شیمیایی و مواد منفجره کاربرد دارد.
فلوئور یکی از موادی است که به خمیر دندان می افزایند تا از پوسیدگی دندان جلوگیری شود. مدل اتمی بور فلوئور نشان می دهد این عنصر در مدار آخر خود 7الکترون دارد. کلر Cl نیز از نظر تعداد الکترون مدار آخر مشابه فلوئور است.
در جلسه سوم علوم پایه نهم این بحث رو ادامه میدیم و طبقه بندی عنصر ها میرسیم و همچنین به مواد طبیعی و مصنوعی نیز خواهیم پرداخت.
کپی از مطالب آموزشگاه نه قلم ممنوع میباشد و شرعا حرام و پیگرد قانونی دارد.
نتظر نظرات شما هستیم.
از مطالب نه قلم راضی هستید؟ ما را حمایت مالی کنید